| | До чого прагне людина? | new | | | | Autorius | Pranešimas |
Išminčius Užsiregistravęs: 2008-01-02 Taškų kiekis: 11533 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 14:17 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| | По ходу роздумів виникло питання: до чого прагне людина? Одна точка зору, що людина прагне до зла. Друга - до добра. І третя - до гармонії між добром і злом. Висловлюємся, думаєм. | | | Atgal į viršų | |  |
| Parašytas: 17 rugp 2008 14:20 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| А, ти в цьому плані... Я вже думав про блага і т. д.
Мені здається це залежить від 3 факторів, які формують особистість: спадковість, середовище, виховання. | | | Atgal į viršų | |  |
Išminčius Užsiregistravęs: 2008-01-02 Taškų kiekis: 11533 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 14:27 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| | А в глобальному плані? | | | Atgal į viršų | |  |
| Parašytas: 17 rugp 2008 14:35 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| | А тут іде статистична закономірність, як на мене. Виходить, який відсоток людей має прекрасне виховання, ідеальне середовище, ну і спадковість відповідну, то це і зумовлюце цифру, що буде фігурувати у глобальному плані. Хоча я не можу сказати як буде діяти це припущення навіть на конкретну особистість. Я маю на увазі про 3 фактори. Чи впливають вони на те , чи буде доброю людина чи ні... | | | Atgal į viršų | |  |
Filosofas Užsiregistravusi: 2008-04-05 Taškų kiekis: 7749 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 14:39 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| Не можна сказати з впевненістю, до чого всі ми прагнемо.
Добро і зло - відносні. Можна спробувати дати їм визначення.
Добро - це те, що робить нас задоволеними і щасливими, так?
Зло - це коли нам погано, коли є фізичні або моральні страждання.
Відповідно, до зла нормальна людина не прагне.
Прояви зла нас ранять... | | | Atgal į viršų | |  |
| Parašytas: 17 rugp 2008 14:47 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
|
Матеріали з Вікіпедії:
Зло — понятие нравственности, противоположное понятию добро, означающее неприемлемость той или иной нравственной категории, которая может быть в практическом отношении выражена по-разному, как, например, причинение ближнему вреда, ущерба, страданий. Собственно злом является не сам ущерб или вред, а сознательное намерение его причинить. В этом смысле зло может причинить только существо, обладающее свободной волей. Различают добрую и злую волю. Вред, причиненный неумышленно или явившийся неудачным стечением обстоятельств, игрой случая, а не намерением свободной воли (злой воли) не считается злом.
Добро — понятие нравственности, противоположное понятию зла, означающее намеренное стремление к бескорыстной помощи ближнему. Добро как намерение может осуществляться только свободной волей. Удача, выигрышное стечение обстоятельств не являются добром. В отличие от зла, добро не выражается простой волей к добру, поскольку такая воля может быть корыстной, а значит нейтральной по отношению к нравственности. Настоящее добро должно быть бескорыстным. | | | Atgal į viršų | |  |
Ilgaamžis Užsiregistravęs: 2008-04-23 Taškų kiekis: 1456 Iš kur: Fiji | Parašytas: 17 rugp 2008 15:10 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| | Citation: |
о чого прагне людина? Одна точка зору, що людина прагне до зла. Друга - до добра. І третя - до гармонії між добром і злом.
|
Подумаєм.. ее.. є мораль, 10 заповідей, совість... ті люди, для яких щось важать слова подані у попередньому переліку, хочуть чи не хочуть, прагнуть чи не прагнуть, а мусять творити добро.
далі... егоїзм, заздрість, наглість, ницість.. ті, для кого авторитетними є якась якість із перечислених у списку - хочуть і прагнуть до зла (з морального погляду)
ну і, гармонують - ті хто поєднує у собі обидва списки, з переважанням понять із першого з них. | | | Atgal į viršų | |  |
Filosofas Užsiregistravusi: 2008-04-05 Taškų kiekis: 7749 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 15:20 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| З Вікіпедією важко сперечатися
Кожній людині потрібні розуміння, увага і любов.
Коли їх нема, то починаються різні відхилення і бажання причинити страждання комусь. Це ніби помста. За ту ж спадковість, середовище і виховання.
Мені здається, що добро - це енергія, якимось чином вона передається від однієї людини до іншої, і робить її щсливою.
Але якщо з дитинства людина не отримує такої енергії, то потім вона не може її передавати іншим. От і кажемо "зла людина". Яка тут може бути воля? Неможливо ділитися тим, чого нема. | | | Atgal į viršų | |  |
Išminčius Užsiregistravęs: 2008-01-02 Taškų kiekis: 11533 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 15:57 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| Спробую пояснити свою точку зору.
Добро - позитив, плюс, енергія створення.
Зло - негатив, мінус, енергія руйнування.
Про відносне добро і зло давайте забудемо. Адже кожен прагне до відносного добра.
але у глобальному плані...
Так, наприклад, Тань, ти говорила (у темі про Ісуса), що люди тягнуться до негативу більше.
ось приклад.
і я не думаю, що це залежить від виховання чи спадковості...тут ми говоримо навіть не про свідомість, а саме про людську природу. | | | Atgal į viršų | |  |
Išminčius Užsiregistravęs: 2008-01-02 Taškų kiekis: 11533 Iš kur: Ukraine | Parašytas: 17 rugp 2008 15:58 Rašyti temą: До чого прагне людина? | |
| | Отже ми більше прагнемо до створення, руйнування, чи до встановлення рівноваги між ними? | | | Atgal į viršų | |  | | | |